Historie

Onze school is genoemd naar Dhr. W.A. Stork, burgemeester van Dwingeloo ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en ook ten tijde van de bouw van de school in 1954. Het unieke van onze school is toch wel de ligging. Hoewel direct achter het centrum van Dwingeloo gelegen, dat van het voorjaar tot en met september een grote toestroom van toeristen kent, kenmerkt de locatie van de school zich door rust en ruimte met uitzicht op de voor Dwingeloo zo kenmerkende “toren met de siepel”.
De school wordt bezocht door ongeveer 265 kinderen, die allen uit Dwingeloo of de directe omgeving komen (Dieverbrug, Eemster, Lheebroek, Lhee). Dit aantal resulteert dit jaar in 12 groepen.
Op dit moment zijn er 23 personeelsleden werkzaam op de Burg. W.A. Storkschool, waaronder de directeur, Albert Elken. Naast 18 leerkrachten, fulltime en parttime, zijn er bij ons op school tevens een onderwijsassistent, een administratief medewerkster en een conciërge werkzaam. Al deze mensen tezamen vormen het “team”.

Per 1 augustus 2015 is de Burg. W.A. Storkschool gefuseerd met obs De Eemster, vanwege een sterk teruglopen aantal leerlingen op De Eemster.

De oorspronkelijke Burg. W.A. Storkschool werd gebouwd in 1954 en had een plaatsje aan de Bruges, onder de voor Dwingeloo zo kenmerkende siepeltoren. De huidige school aan de Heuvelenweg is in augustus 2016 in gebruik genomen. De Burg. W.A. Storkschool is één van de 9 openbare basisscholen binnen de gemeente Westerveld en zijn sinds 2009 ondergebracht in de Stichting Talent Westerveld.